1931 yılında yayımlanan Gog'da Birinci Dünya Savaşı sırasında büyük bir servet edinen ve dünyayı gezmekte olan Amerikalı bir milyarderin hikayesi anlatılıyor. Herşeyin nedenini sorgulayan bu milyarder, Bernard Shaw'dan Gandhi'ye, Freud'dan Einstein'a kadar birçok ünlü kişiyle karşılaşır. Kitap bu zengin mi zengin iş adamının akıl hastanesine yattıktan sonra yazdığı anılarından oluşan iki ciltlik bir eserdir. Bu anılarda, aslında onun ütopik para harcama alanları okuyucuya sunulurken, inanılmaz bir akıl oyunları, edebiyat, düşünce, metafor, diyalektik şöleni ortaya çıkar.
İş Bankası Yayınlarından bir bütün kitap olarak çıkan iki ciltlik eser kısa kısa değişik anılar ve ünlü simalarla yaşanan olaylardan oluşur. Hikayeler öyle ilginçtir ki hangisini akılda tutup eşe dosta anlatacağınızı şaşırırsınız. Ülkemizde bestseller olmamasının nedenini bir türlü çözemediğim, iyi ki de olmamış dediğim, büyük bir deha gerektiren konulara haiz eseri azıcık kitap zevkime güvenen tüm takipçi ve arkadaşlarıma öneriyorum.
Bu kitap üzerine yazılacak, her bir hikayesi üzerine konuşulacak o kadar çok şey var ki ileride tekrar bu kitap hakkında yazı yazacağım mutlaka. Yazar Giovanni Papini'nin hiç ama hiç sevmeyeceğiniz bir karakter yarattığı bu eser, hiç ama hiç aklınızdan çıkmayacak, entellektüel kimliğinize çok şey katacak, size inanılmaz bir beyin cimnastiği yaptıracak emin olun. Bir kitap kulübüm olsa ilk bu eserle başlar Suç ve Ceza ile devam eder Dönüşüm ile edebiyat şöleni yaşar, günlerce üstüne sohbet etmek isterdim...İyi okumalar dilerim....